The John Mayer Effect



För min del skulle det nog krävas att man kan sjunga och spela lite, men alla ser ju bra ut med en gitarr. ;-) haha

I'll gladly go down in a flame, If the flame's what it takes to remember my name

  
Someday I'll fly
Someday I'll soar
Someday I'll be so damn much more

You've got magic inside your fingertips

Jag såg programmet "Världens härligaste män" med världens härligaste Ann Söderlund igår på tv. Temat för programmet var då playern och så körde de ett bildspel med en massa players och sist av alla dök John Mayer upp.
Naughty boy!! haha



Men se så vacker han är, åh älskar när han ler. Jag tror inte att det finns något vackrare än människor som ler med ögonen också.

He sure got magic inside his fingertips

I've got dreams to remember

Jag har tänkt åka och plugga utomlands nästa år, troligtvis i USA(nära Mr. Mayer hihi) Nu är min dröm påväg att bli sanning, först ville jag läsa high school ett år eftersom jag har börjat skolan ett år tidigare. Men det går tydligen inte eftersom jag kommer hinna ta studenten innan dess.
       Så nu satsar jag på college och jag är livrädd och förväntansfull. Tänk om allt går åt helvete och så sitter jag där på andra sidan atlanten helt ensam och ser hur min dröm om USA dör, eller så kan allt bli superbra och jag får vänner för livet och upptäcker en massa nya saker. För jag åker fan inte hem och avbryter året som det är tänkt att jag ska vara borta, fuck no! då står jag hellre ut istället för att misslyckas totalt och åka hem. Sen måste jag komma på vad jag ska plugga för ämnen, kan bli spännande eller hemskt.
      Roligast blir det nog ändå för bloggen om jag åker utomlands, då får man mer att skriva om och jag kommer nog skriva mer eftersom det kan bli ett sätt att hålla kontakt med alla i Sverige.


I've got dreams to remember- John Mayer(cover på Otis Redding)

aja jag skriver väl här när jag vet något slutgiltigt, hoppas att det blir snart! för jag är väldigt otålig. haha


Music is my passion

Jag tänkte bjuda på lite musiktips nu på onsdags förmiddagen. Jag har lyssnat mycket på Colbie Caillat ( rhymes with ballet) den här sommaren och jag tror väl inte att någon har missat bubbly? Iaf så är colbie sommar för mig och när jag fick höra hennes samarbete med jason reeves så såg jag framför mig en vinter med solsken och kyla, svårt att förklara men så den här musiken är en fin höst för mig. Kolla in deras myspace! http://www.myspace.com/colbieandjason

En annan artist som jag har börjat lyssna på är Veronica Maggio, såg henne på allsången i somras också. Hennes "nya" skiva "Och vinnaren är.." gillar jag sjukt mycket mer än hennes förra med dumpa mig och nöjd. Mina favorit låtar är 17år och Måndagsbarn. 17år gillar jag nog mest, eftersom jag är just 17år och kan känna igen mig i den. En jävliga sak för mig är bl.a. att jag kommer att vara 17år när jag tar studenten och inte får gå på någon skiva, men thats a different story.



Sen har jag en väldigt spridd musiksmak och kan till exempel tycka att EMD och darin är bra dansmusik. Jag kommer ihåg att jag lyssnade på darin när han var poppis eftersom jag gillar lite töntig glad musik, jag var inget galet skrikande fan. Då var det en tjej när jag gick i sjuan kanske som skickade ett gb(!) på PA(!) och skrev att alla trodde att jag var kär i Darin nu!
haha, så jävla sjukt kan man inte bara låta folk lyssna på vad de vill! Jag skäms inte alls över min musiksmak längre men så kommer jag ihåg att man i 6:an skulle säga vad man tyckte om för musik, alla sa typ blandat eller radio. Töntigt! Men om du gillade något som var lite annorlunda tyckte alla att du var weird, vi hade ingen sprit, cigarett eller märkeshets i min gamla klass men musik var väldigt viktigt!





Hihi, Jennie let me love you diggar jag eftersom det är just Jennie. Jag brukar kallas Jennie och oftast av folk jag knappt känner sjukt nog! haha

I wanna laugh, cry, say goodbye, beg, lie, cheat and steal

Nu har jag lyckats plugga lite, men jag har ändå grymt mycket kvar att göra. Det känns icke bra, får ont i magen när jag tänker på allt jag måste göra. Jag oroar mig alltid för mycket, usch jag vill bara live in the moment istället. För ibland, eller oftast känns det som att jag oroar mig för mycket för allt som ska hända att jag inte hinner uppleva något. Jag tänker för mycket istället för att känna efter bara. Svårt att förklara kanske.....Men det känns som att jag lever efter många måsten istället för att göra vad jag själv vill. När jag läste en etik och livsfrågor kurs förra året såg vi en film som handlade om döden och då var det en präst som sa att många människor väntar på att livet ska börja, t.ex. efter jag har pluggat färdigt börjar livet, efter jag har fått ett jobb börjar livet och till slut när jag blir pensionär börjar livet. Men livet är faktiskt här och nu och om man lever livet genom att vänta på att det ska börja missar man mycket.


Where you say it’s alright, You got your heart right

Idag tog jag ledigt från skolan för att plugg, hur sorgligt är inte det?! BLÄ!

Idag ska jag göra:

Engelska uppsats

Samhällsuppsats

Plugga till engelska prov

Förbereda mig för intervju, fylla i formulär

Men just nu har ingen ork att göra något, sitter och kollar på Oprah istället. Jonas brothers är med, de är så amerikanska! haha En sak måste jag dock säga, plattat hår på killar är inte helt ok. Varför inte vara stolt över sina lockar istället, I know I am!



Nu ska jag lyssna på Ray lamontagne ( tack för tipset johnny!), jonas brothers och John Mayer!

och plugga så klart...

Working against me now

Det känns som att allt går emot mig just nu, jobbigt men då är det tur att det finns bra musik och böcker som kan pigga upp. Jag har precis igår läst ut boken eclipse som är den tredje i en serie, på svenska heter den ljudet av ditt hjärta. Den första boken jag läste i serien hetter Om jag kunde drömma och redan i den fångades mitt intresse. Böckerna är superpopulära i USA men har inte alls fått lika mycket uppmärksamhet i Sverige.( Som allt annat bra, t.ex John Mayer!)
I USA skrivs det nästan på varje blogg om twilight som filmen och första boken heter. Författaren Stephenie Meyer( nästan Mayer! haha) har till och med varit med på Ellen Degeneres show och promotat boken.
21 november kommer filmen som bygger på den första boken tror jag, hoppas att de är minst lika bra!

Böckerna handlar om förbjuden stark kärlek och innehåller en hel del fantasi. De är skrivna på ett magiskt sätt som gör att man fastnar för de direkt. Jag tycker i vanliga fall inte om för mycket fantasy men det är precis lagom i de här böckerna.Jag vill inte berätta för mycket och sen är det svårt att beskriva böckerna på ett rättivist sätt också.
 Så läs iaf första,jag tror att man antingen hatar den eller älskar den!



En rolig sak är att mina favoriter Paramore har gjort soundtracket till filmen!

I've got dreams to remember



Så himla fint!

Would you settle for fantasy, if it's the best you could do?

Nu i veckan gjorde jag en deal med en kompis om att år 2009 ska vara det året vi ser John Mayer live. I can't wait! Kan inte tourplanen komma nu. Sen vill jag veta när nästa skiva kommer också, Då ska jag göra som jag gjorde när where the light is kom och lyssna på en låt i taget och bara blunda.



På onsdag ska det komma några amerikaner till min skola också som jag ska visa runt, undra om man kanske ska våga fråga vad de tycker om John Mayer....


Would I be satisfied
And find peace inside

John Mayer- Break away